Godkänt förarprov

Betyder att idag klarade jag körkortet :D


GÖTT!

True Blood

Det var några dagar sen jag skrev, men det är inte alltid lätt o skriva när man ska bråka om en datorn på 3 pers.
Jag kollade upp på nätet vart min data befann sig, och den är i tyskland och lär sig ett annat språk.
Hoppas tyskarna är snälla mot den och att den kommer hem hel och fin! :) (och gärna utan extra kostnad)

Och eftersom datan inte varit så självklar de senaste dagarna så laddade jag ner serien True Blood för att se what all the fuss was about.
Första avsnittet så var jag lite tveksam, vampyrtänderna var skrattretande och accenten på skådisarna var ännu värre.
Men jag kollade vidare och nu är jag fast! Nu är accenten något charmigt och vampyrtänderna är inte lika fake längre. Det är en riktigt bra serie, på bara dessa 3 dar har jag kollat igenom hela första säsongen och halva andra ;)
Då vet man att en serie är bra, man kan inte sluta titta på den!

och att det finns en hel del söta killar i serien, det gör inte saken sämre. Dessutom är Sveriges egna Alexander Skarsgård är med, och även en del svenska repliker, låter ganska roligt! haha.





Här är vad serien handlar om för er som är intresserade, texten är hämtad från wikipedia.

Following the creation of synthetic blood, vampires have progressed from legendary monsters to fellow citizens overnight. Sookie Stackhouse (Anna Paquin) is a telepath and waitress at Merlotte's in the small Louisiana town of Bon Temps, owned by Sam Merlotte (Sam Trammell). One night, Sookie meets Bill Compton (Stephen Moyer), a handsome 173-year-old vampire who has returned to Bon Temps following the death of his last remaining relative. As she cannot hear his thoughts, she finds it easy to be in his company and over the first season, the two become romantically involved.

Den har även börjat visas på kanal 1 nu, för er som inte visste :)


Nu ska jag till skolan, woho...

Vissa ligger lite före i tiden...

Som denna gren, den ville tydligen gärna att det skulle bli höst snabbt som attan ;)


Svininfluensa? & Ingen dator

Ja idag fick min kära dator skickas iväg på lagning efter många om och men.
Enligt Acer (De som gör Acer datorer) så täcker inte den vanliga garantin på 1 år (eller mer) inte den skada min dator har...
Eftersom datorskärmen på min laptop är rörlig, förstår ni...för att den är rörlig... För att man öppnar och stänger den.
Men vet ni vad, om man vänder datorn uppochner och öppnar den, ja då är ju underdelen den del som är rörlig, men underdelarna har dom ju inte problem med att laga..

Ja, jag vet, det är ju inte direkt ofta man har sin laptop uppochner, men ändå, Vilket idiotisk grej egentligen?!
En garanti på en dator borde ju räknas som hela datorn, inte bara halva. Jag menar, dom sitter ju ihop, dom säljs ju inte separat.
Någon mer än jag som tycker det är lite knäppt?

Anyways, så ska dom fixa den, garanti eller inte. Jag ger mig inte, var inte längesen jag köpte den och den ska inte gå i sönder så totalt som den gjorde, hela skärmen var skev, gick inte att stänga, gångjärnen hade brutits av osv.. Det var inte vackert.
Det låter kanske som jag kastat min dator i golvet några gånger, men så är det inte fallet. Jag hade väll bara otur eller så är 17tums skärmar lite ömtåligare helt enkelt. Men nu vet vi det iallafall!
Så tänk er för ni som funderar på 17' skärmar.

Och ni undrar säkert varför jag har ordet svininfluensa där uppe, jo, för syrran har blivit sjuk. och hon har deckat så totalt att tillochmed morsan är orolig, hon går med jämna mellanrum och kollar så hon andas, där hon ligger i djup febersömn. Lite otäckt egentligen, min syrra blir sällan sjuk, och då blir hon inte så sjuk.
Önskar nästan att svininfluensan hade lite mer konkreta symptom, så man kan veta med säkerhet vad det är.
Men svininfluensan är ju lite förstorat tack vare media och så, så det är egentligen nog inget farligt. Men jag vill då inte bli smittad av det eftersom jag är i riskgruppen, ganska stor en sådan med. Jag skulle säkert ha turen att hamna i respirator haha!
Nej usch, får hoppas hon mår bättre snart iallafall, och att inte hon smittat mig.

Håll er friska nu, tänk på andra när ni blir sjuka ;)

Skolstart

Imon är det skola igen, men det blir bara till julen och sen är kurserna klara!
Jag kommer läsa kurser jag inte hunnit med pga av strul med min förra skola.

Det känns faktiskt lite bittersweet, eftersom jag tycker bara det är skönt att börja skolan, jag är inte nervös eller orolig, utan det känns bra eftersom att börja skolan betyder att det går närmare slutet för var dag.
Men samtidigt så njuter jag ju inte av alla uppsatser, prov och den ständiga pressen.
Sen så är vintern inte den ljusaste tiden för mig då jag tenderar att bli nerstämd den mörkare tiden på året. Och nu under sommaren och även fortfarande så mår jag bättre än jag gjort på länge, och jag vill att det ska hålla i sig,  jag orkar inte med nedstämdheten som visar sig vid höstens slut.

Men! Ett sista krafttag är allt som krävs, det är trots allt bara lite längre än 4 månader jag ska plugga, sen är alla gymnasiebetyg satta och jag kan söka vidare lagom till våren kanske? If im lucky. Och man kan gå vidare från allt.

Hoppas eran söndagkväll blir fin!

Decoupage

Blev lite tävlingsinlägg där ;) men jag hittade en del och blev sugen, jag har alltid sån otur men jag tänkte att jag ändå kan försöka. För att försöka skadar ju inte =)

Anyways, min morsa snickrade ihop en bricka och ville att jag skulle göra något med den, jag funderade på decoupage och det är första gången jag gjort något sådant.
Det blev rätt skapligt dock. Lite pilligt bara att klippa och lägga dem så de inte viker & river sig, dra bort alla lager och inte glömma något lager (Som jag såklart gjorde, Ha! Blev skrynkligt.).


Här är iallafall resultatet, Lackat två gånger, så nu ska den användas hihi!


Tävling 3

Jag är med i en tävling hos "pussydoll", och tävlar om ett fint armband från Marc Jacobs.



Får hoppas man vinner något!

Tävling 2

Är med och tävlar om en Hello Kitty nalle hos "emelojs", som jag ska ge till min lill-syrra om jag vinner den, hon älskar Hello Kitty ;)


Tävlar

Jag ska vara med och täva om en bärbar dator från Toshiba hos metrobloggen "the touch"



Någon gång måste man väll ha tur? =)

Scrappat födelsedagskort.

Igår var det min underbara morsas 44:e födelsedag och hon fick en fin dag :)
 - Trettiofjorton skojar morsan.


Så jag kastade ihop ett födelsedagskort, fast det är väll inte riktigt som födelsedagskort brukar se ut.
Men min morsa har redan hundra vanliga kort, så jag fick för mig att göra ett lite annorlunda!

Blev lite "Old-feeling" över det, och stämpeln jag använt är en omonterad stämpel jag hittade på rean, det är egentligen en gravidmage på henne  (Som jag inte upptäckte förens efter jag köpte den och satt med stämpelbläck upp till armbågarna!).
Men magen fick jag försöka dölja med att måla lite nya linjer med svart tunn penna och en vit penna för att dölja de gamla. Doing my magic och så poff var gravidmagen borta!
Morsan kanske skulle trott att jag pikade henne annars ;) Blev riktigt nöjd med den, gillar denna stilen av kort. Så vackert!

Det är ganska otroligt hur mycket man kan kladda fel med målarfärg, klippa fel och kladda överallt med lim och i slutändan så syns det inte alls!!! Man lär sig knepen med tiden antar jag haha! Men det hindrar mig inte från att göra fel och klanta till mig varje gång ändå, men då blir man väll bättre på att dölja felen I guess. Hihi!



Gratis fotobok

För några veckor sedan så utnyttjade jag mitt presentkort som jag fick med min nya kamera till en fotobok till mormor & morfar och blev riktigt sugen på att göra en själv!
Det är ju verkligen en riktigt fin grej att ha. och jag blev ju väldigt nöjd med den fotoboken jag gjorde och vill ju såklart ha en själv!

Snacka om att jag blev glad när jag såg att man kan få en gratis fotobok från Fujifilm om man skriver i som blogg om det!
Kan tänka mig att detta tipset kan vara skoj för de som läser min blogg, så passa på nu, tipsa på =)
Man kan ju göra en fotobok om vad som helst egentligen;

Om sina djur, semestern, om barnen, bröllopet eller bara massa vackra bilder som man tycker om!

Och man kan i princip skapa layouten precis hur man vill i fotoboken, vilket är riktigt bra. Även med bakgrunder och sådant.

Så själv så blir det nog bara massa bilder på familjen och gojsingarna (och även lite råttor här och där). Massa special moments (:

Klicka här för att tipsa och få en gratis fotobok du med!





Om du ska göra en fotobok, vad planerar du att ha för bilder i?

Göteborgs kulturkalas - Roliga Skyltar

Dom hade ställt ut massa roliga skyltar på Gustav Adolfs torg, som finns runt om i världen, vissa var riktigt knäppa! :)
Här är ett urval:

Vad tycker ni själva? ;)











Göteborgs kulturkalas

Har varit lite i stan under dagarna och kollat, det har ju varit kulturkalaset, förr känd som Göteborgskalaset. Där alla super skallarna av sig ;) Syns på alla spyorna som ligger överallt (trevligt ;) )
Men lite fanns det o kolla på, t.ex. hade Magnus Betnér och Özz Nujen framträdande bland annat, men just det missade jag. Tråkigt, jag hade inget busskort den dagen.

Trots dåligt väder fanns det ändå lite skoj att på och lite goda grejer att smaka på!






Lilla gojjan

Nu är vi äntligen hemma i vår egna lilla lägenhet igen, vilket är lite bittersweet.
Positivt är väll mitt underbara snabba, fungerande internet & att man kan gå på toa på kvällen när man vill ;P Innan fick vi gå in i huset, vilket inte var så skoj när det ösregnade.

Men innan vi gick hem passade jag på att ta med Isildur med ut på en promenix eftersom det inte blir att han får vara ute så mycket mer nu när vi åkt hem. Här finns det inga bra ställen för han att vara ute.
Men han var lite feg och ville vara under jackan mesta delen av tiden, sitta där och kika ut och kurra lite. =)


Blogg design

Fick en förfrågan om bloggdesign från Linn, vilket jag gärna gjorde.

Såhär blev slutresultatet iallafall efter hennes önskemål, det är skoj att du blev nöjd! :)
Det blev även jag ;P


Isildur

Det har varit en riktig tråkig blogg på sistone, men nätet har lagt av helt känns det som, Jäkla mobila bredband!
Men vädret har varit hyffsat och birdisarna har fått vara ute i solen.




Kvittrat lite och bitit i den elaka selen som alltid ska störa när man ska ut ;)

Grillkväll.

Nätet är segare än någonsin, men vädret är finare än någonsin det med ;) Så det får man vara glad för.
Igår såg jag ut som en kokt kräfta efter att ha kastat mig ut huvud före i solen. Så jag lär nog flaga död hud på alla snart. =P

Gott med grillat, det hade vi idag. Det var längesen det, inte så lätt när det öser ner regn.
Och sallad! Med feta ost, rödlök, purjolök, skinka, krutonger och massa, massa, massa örtagårdsdressing! Kan jag leva på för resten av mit liv ;)    Yummmmmmmm



Imon är det förhoppningsvist sol igen =) Hoppas ni har det gött!


Datorn är sönder...

...Ja, min älskade laptop som jag nästan funderat på att gifta mig med, är sönder. (Okej jag har väll ändå vart nästan hela sommarn utan datorn i princip, but still...)

Jag upptäckte det i förrgår då den knakade oroande mycket när jag öppnade skärmen. Eftersom jag har en underbar stor 17" skärm (skönt och slippa mini skärmar), Så knakar den alltid lite när jag öppar skärmen. Men detta var ett helt annat ljud;

Det var dödens ljud!  ta ta taaaaaa....(dramatiskt ljud)






Okej nej. Jag ska inte överdriva så mycket.

Den är väll inte sådär "jorden går under" sönder
antar jag, som det skulle varit ifall det var fel på mjukvaran istället och allt data innehåll raderats (Hemska tanke)... MEN, det är ändå min lilla dator vi snackar om. Den är skadad och jag kan inte plåstra om den utan att skicka iväg den till Dator service i femtio år.

För det är ungefärligt den tiden det tar att fixa elektronik, iallafall enligt min erfarenhet.

Men jag får helt enkelt leta fram garantin och hoppas på att den inte behöver skickas iväg till Tyskland i 3 omgångar och några månader som min gamla dator behövde
(fast den hade ioförsig smält hela hårddisken och fläkt och allt annat innehåll... och därför, kids, ska man alltid ha datorn på en yta som tillåter luft att svalka datorn underifrån och inte på ex: Soffan, sängen eller knät)
.
Och att det bara är ett skrubbsår som kan fixas på plats i verkstaden inom en vecka eller två.

Nu ska min kusse och hans tjej komma över, så jag får sticka! Hoppas det inte regnar för djävligt hos er med!

Såpbubblor

Syrran fick såpbubblor o ha skoj med, vad gör man inte när man har tråkigt?





Vart är solen som tidningarna hela tiden utlovar? Värmeböljan? I förrgår kikade solen fram och jag trodde att det äntligen skulle gå mot bättre väder innan vintern kommer, men tydligen inte =/

Gunneboslott

Idag var vi iväg och kollade lite på Gunnebo-slott, fast det är väll mer ett sommar hus förr i tiden än ett slott.
Men dom hade väldigt fina trädgårdar och omgivningen var fin. Tråkigt nog glömde jag kameran. =/ Fanns massa fint!


Och solen var framme en del både igår och idag, den passar på nu när loven nästan är slut.


Igår eftermiddag så sken solen genom molnen och det såg så fint ut när man såg strålarna komma igenom.



Söt blomma bara ;P


Jag börjar känna mig smått stressad, jag vet fortfarande inte när skolan börjar och ingen post har kommit, kommer det ingen denna veckan så får jag ringa till skolan. Syrran börjar ju den 20:e så jag lär börja där runt med.

Celtic star

Denna gången fick jag min keltiska stjärna lite mer som jag ville det, nu ser man ju faktiskt att där är en stjärna ;)
Blir mycket kramp i handen av att göra dessa, speciellt med dom rostiga tänger jag har. Nyper mig själv i handen hela tiden. Snacka om att man behöver en ängels tålamod! Det är ju ändå 46 små ringar som är sammansatta.




Jag såg föresten på "journey to the center of the earth" häromdagen. Antagligen den dåligaste film jag sett på länge.
Inte bara 3D effekterna var dåliga, utan filmen i sig. Fy va besviken jag blev, förväntade mig att den skulle vara bra faktiskt.

Just nu är jag rastlös, inget planerat för idag och jag är ensam (om man bortser från syrran som snarkar i rummet breve).
Jag trampade nyss i någon äckligt och min häl är helt klibbig, men eftersom de "vuxna" låste de stora huset när dom åkte iväg till hell knows where, så kan jag inte tvätta av hälen.

Jag får väll gå och försöka underhålla mig med något, hoppas ni har en fin helg!

RSS 2.0