Lilla Tiire

Kändes som det var hundra år sen jag lade in bilder på lilla Mitire, men fick faktist tagit några nyss!
Utan att hon käkade upp min kamera, ett mirakel!



Mamma får distrahera henne medans jag tar bilderna haha.

Hon är så ytte pytte liten jämfört med Isildur, det är synd att man inte kan ta foton och jämföra dem. Men jag vågar inte ens ha dom i samma rum ens när den ena sitter inne i buren. Då biter dom fötterna av varandra!



Kärt barn har många namn heter det ju.
Vad jag kallar mina gojor, det vanligaste blir:

Mitire:

Mitris
Majtajre
Tiire


Isildur:

Isil
Isilduris
Is-lill


Sen så går båda under "lilla Mitire & lilla Isildur" eftersom dom är mina små pluttingar!



Vad har du för smeknamn på ditt djur eller kanske barn?

Snällt gjort

Isildur tyckte det såg ut som jag var lite hungrig igårkväll och råkade spotta kräk på sängen, kudden och på min arm. sicken snälla goja jag har va?
Skakar på huvudet så det flyger.

En riktig buse. Här är häromdagen när jag hängde in nytvättat i garderoben, då skulle han smaka på varenda plagg och gnugga sig lite på det. Verkligen en trevlig goja den där altså.   =)


Scrapp - Studentinbjudningar

Inbjudningar till studenten, eller tja, fikat jag ska ha rättare sagt =)



Jag gjorde alla likadana och så simpla som möjligt, eftersom jag ska göra en del. =)

Nu är det mindre än en månad kvar, sköj sköj sköj!

Fick min studentmössa för ett tag sen med, bara någon dag efter jag beställde den från nätet. Så det gick svin snabbt!

Eftersom jag jobbat hos min mormor och morfar med att hjälpa till o måla om huset och hjälpt farmor laga hennes dator och så vidare så har jag fått ihop en slant! så jag har faktist kunnat handla denna månaden. Man saknar det =)

Så nu behöver jag inte oroa mig för sommarskor och sådant =)

Sommar och sol...

Eller iallafall snart =)

Varit riktigt varmt de senaste dagarna, så jackan är ett minne blott!

Lite bilder från igår:

Nere vid havet, mormors hund är med på promenaden.
 och på vägen hem, alla fina blommor.







Och man vet att det är vår när man har skoskav!

Halk körningen

Så nu är både halkan och riskutbildningen gjord!

Igår så var jag super nervös, hade ingen riktig aning om vad som ska hända o göra och allt så. Bara det lilla man hört från vänner. Alla var supernervösa så man var inte ensam om det iallafall.
Tydligen så har det blivit mycket nya regler och bestämmelser sen 1a april, och en av dem var att man inte längre kör 2 pers i övningsbilarna, utan alla får var sin. Så vi fick åka ensamma =)
Var riktigt riktigt skoj, alla säger ju det. Men jag trodde inte riktigt på dem. Men det var det!

Och nu är jag nyss hemkommen från Riskutbildningen, riskettan heter den tydligen.

3 timmars föreläsning i princip. Om saker som man redan gått igenom hundra gånger innan. Alkohol, droger, trötthet. Visserligen så är det bra och viktigt att man ger lektioner om just sånt.

Men att betala 600 spänn för det kändes lite jävligt. Speciellt sen jag gått på teorilektioner och handledarkurs och redan sett samma saker två gånger innan.


Något som jag inte sett innan var dock en film som visades, om just trafikolyckor i samband med just, alkohol, droger och trötthet. Han varnade för känsliga bilder och så. Jag har aldrig varit av det känsliga slaget, jag brukar sitta där i soffan med godis och käka gott när "känsliga" grejer kommer på TVn.

Men när filmen visade ett klipp med ett barn som blev påkört och dragen under bilen, livlös. Så blev jag illamående. Hela gruppen var illa berörd.

Jag vet faktist en som kör rattfull, en alkoholist. Han har åkt fast två gånger, krockat båda gångerna. Det sjuka är att han har körkortet kvar och inte åkt in i fängelse eller nått. Det är min syrras kompis pappa.
Hans barn sitter där hemma och är oroliga för dom inte vet om han kommer hem eller inte, men dom är inte direkt så stora att dom kan stå emot honom.

Och ett visdomsord de sades på föreläsningen var, "kör som en man, tänk som en kvinna" ;P stämmer nog ganska bra
För kvinnor kan vara dålig på att manövrera bilar, vilket män är bra på. Men kvinnorna planerar, är försiktiga, är inte lika impulsiva och aggresiva i trafiken.

Så tänk på det!

Körkortet

Imon, halk körning, onsdag, riskutbildning på körskolan.

Min lärare pushade på mig att boka.

Vilket betyder att jag närmar mig slutet =) så håll tummarna för körkort snart! Ville ha det innan sommarlovet, men sommaren är bara 1 ½ månad bort.

Men ja. =) bättre sent än aldrig!

Holk!

Jag satte in en holk i Isildurs bur förra veckan, ganska exakt tror jag. Idag när jag kom hem från skolan och skulle hälsa på honom så stack han ut sitt lilla huvud ur holken, och har sprungit in och ur där flera gånger.

Jag hade stoppat in jordnötter i holken och visat honom att jag stoppar in dom där. Han visade inget intresse för holken alls, varken rädsla eller att han var nyfiken.
Men helt plötsligt så upptäckte jag i förrgår att det inga nötter fanns kvar i holken, och idag fick jag se han springa in och ut! Duktig liten gojsing!

Får hoppas han sover i den snart med då =)

Kan ju säga att jag faktist håller på och sel-tränar Isildur med, och det går faktist bättre än väntat. Mitire klarar inte sele alls, hon hatar den av hela sin varelse. Men Isildur kan ändå vara lugn i selen =) Skönt! Kanske han slipper klippas till sommaren ^^,





Tittut!

Örhängen

Rosa sötvattenspärla och smycketråd till örhängen och berlock som min syrra ville ha.
Hamrade tråden till berlocken för att det skulle se lite roligare ut. =) gillar hamrat "silver"!




Så bestämde jag mig för att göra samma till mig själv, fast med en gröna sötvattenspärlor, dom var lite lurigare dock, eftersom dom inte är symetriska.



Örhängena och en grej som jag gjorde för ett tag sen, ville testa och snurra lite med tråden, se hur den skulle bli.



Men nu har jag slut på den tunnaste tråden! Tur att den är billig, ska se till och köpa den när jag får pengar. Den är suverän =) Precis som en sytråd, medgörlig och go. De grövre är lite mer omedgörliga och blir gärna knuckliga och svåra att forma.

Veckan

Vart mycket denna veckan! Fullt upp med skolan.
Nästa vecka är det också full rulle och jag ser inte fram emot det.

Men snart är det sommarlov, så man får härda ut. Har fått lovord från olika lärare i mina kurser, fina betyg förhoppningsvist? så det håller humöret uppe!

Idag solade jag lite grand, satt med näsan i vädret. Efteråt så kommer mamma gåendes och börjar skratta åt mig. eftersom hela jag ser ut som en prickikorv! Jag överväger att inte sola denna sommaren. Jävla fräknar. =P

--

Fick reda på igår att min mormors bror, som är folkskygg har cancer.  Han träffar min morfar en gång i veckan, då han kommer för att umgås lite med honom så han inte ska vara helt ensam.
Helt plötsligt upptäcker morfar att han knappt kan prata, och när han kollar efter så ser han en stor knöl på hans hals. Självklart har den dumskallen suttit och hållit tyst om knölen, stor som en tennisboll, kan knappt äta, prata och ont i halva ansiktet.
Morfar drar med han till läkaren som ganska snabbt säger att det är cancer. Så nu ska han opereras, men vägrar hemhjälp eller någon hjälp över huvud taget. Vill inte ha okända folk i närheten och vill inte vara en börda.

Varför ska vissa gamlingar vara så envisa?

Jag hoppas han lever ett tag till, men tydligen ser det inte så bra ut.

--


Good new is att lille Isildur ser bättre ut på sin lilla bröstkorg och jag har inte sett några fjädrar någonstans. Helt klart värt att han stinker äcklig Aloe vera =) Så skönt att det slutat klia så mycket på honom.


 





Sötnöt!

Årets första grillning!

Igår var det riktigt fint väder =) så vi bestämde oss för att gå ut och grilla.
Var riktigt skönt, och allt som grillas smakar underbart! Mirakulöst nog var det inga myror när vi grillade!

Jag fick köpt en Aloevera juice häromdagen till Isildur, blandade med vatten i en spray flaska och duschat han med det i 3 dagar nu. Han tyckte det var skönt, men ja, han stinker efteråt, aloeveran luktar riktigt konstigt haha.
Men, klådan verkar ha minskat och det är ju super bra! Han ser redan lite bättre ut på bröstet, antagligen för att han inte biter och ruffsar så mycket där nu.



Lille Isildur, första bilden så värmer han sig i solskenet, hängandes i gardinen, Efter han blivit duschad med aloeveran.
Och den andra käkar han frukt, man kan riktigt se hur han njuter, min sötnöt.
Men man kan se där på bröstet. Inte många vita fjädrar kvar.
Inte för att han hade ett helt vitt bröst innan heller, men enligt uppfödaren så går det bort och när han är vuxen så blir den helt vit.
Men ja, man ser alla hans grå dun som nu är färgen på hans bröst. Men han har pennor på bröstet, så förhoppningsvist så får han tillbaka sina fina vita bröstfjädrar snabbt.

Imon är det skola, och jag antar att det är därför jag har huvudvärk just nu. Man har det i bakhuvudet hela tiden.
Så nu ska jag bara slappna av. =)

Påskkort

Tre kort som jag gjorde i fredags kväll.



Första är ett kombinerat tack och påskkort till min mormors bror för att han köpt körlektioner till mig.
Det lilla ägget i mitten är till mormor och morfar
Och det sista kortet är ett födelsekort till min farsa som fyllde år i fredags. Har embossat ett födelsedagspaket på den lilla fliken man stoppar ner, och skrivit lite på den.
Har inte så mycket papper kvar till scrappingen, mina förråd börjar sina, så ingen får fylla år förens jag kan fylla på dom!
hehe.


Skrämmande påsk

Idag är det påsk, men vi har inte gjort något speciellt ändå, inte ens ätit några ägg!!! Om man inte räknar med choklad ägg.
Men jag får ta igen det imorgon.
Var skönt väder idag, vi var hos mormor, gick ner och satte oss vid vattnet och njöt i solen, folk plaskade omkring i vattnet. Sommar och sol! .. (och massa insekter) säger jag bara!


Den påsk jag minns bäst från när jag var yngre var när min morsa och farsa skulle försöka göra mig glad genom att lura mig.
Jag var förtjust i påskharar, och funderade mycket på hur påskharen kunde komma in i vår lägenhet för att lämna alla godisägg.
Så på morgonen innan jag vaknade så hade mina föräldrar klippt av en stor tuss med brunt hår, från just ett kaninskinn som min farsa hade!
Och satt fast i vår brevlåda i dörren.

Och dom trodde jag skulle bli helförtjust på bevis att påskharen fanns och till deras besvikelse så börjar jag störtlipa eftersom jag trodde att påskharen hade fastnat och skadat sig i vår brevlåda! haha!
Jag minns att jag tyckte det var jätte hemskt! Tror jag var 5 år eller något då.

Hoppas ni alla fick en fin påsk. =)

Vad är ert bästa påskminne och vad gör ni till påsk ?

Orolig

Isildur har börjat rugga riktigt ordentligt, hela han ser ut som en liten igelkott. Jag försöker hjälpa han så gott jag kan, plocka lite på pennorna som han inte kommer åt och se till så han duschar.
Men det måste klia något enormt på honom och han kliar sig mer än vanligt, förr var det inte så vanligt att han Putsade sig så noga, nu putsar han sig ofta, och kliar sig ganska mycket, och han har börjat bita på sina fjädrar. och han ser för djävlig ut.

Gör ont i mig och se han så, det påminner om fjäderplockning och det kanske inte är så annorlunda. Jag ska försöka göra lite mer aktiverings lekar som han har o göra i buren. Och hela dagen igår fick han vara ute hela dagen för att jag skulle kolla vad han nu gjorde och inte skulle få en stund för sig själv och kunna tugga på fjädrarna.

Det konstiga är att det bara började i förrgår, innan dess var det inget. och jag kan inte minnas att jag gett han någon annorlunda mat eller gjort något annorlunda.

Men ja, även om det bara är pga ruggningen så är det lika bra att försöka ta bryta mönstret innan det går för långt iallafall, just nu känner jag mig riktigt jäklig. Som en riktigt dålig ägare, även om jag fått höra från flera håll att jag inte inte så är fallet.

Jag hade även Aloe vera juice som jag använde till Mitire när hon hade torr och kliande klo och det hjälpte jätte snabbt. Så jag ska ta och köpa det till Isildur och hoppas det hjälper hans kli.


Får passa på och önska er Glad Påsk också =) hoppas ni får en fin fin påsk!!!!

Stenmässan & Berlock

Igår var det stenmässan!
Det har ändrat sig från förr då det var mer arkeologiskt.
Nu var det mer inriktat på smycken och färdiga produkter, inte så mycket rå material.
Men jag fick tag på lite grejer jag behövde, som en ringstav, fast den hade inga mått. Men det får duga för den var riktigt billig!
Fick även köpt lite småsten billigt. Önskar jag hade haft med mig kameran!
Det var väldigt mycket folk där, i alla olika åldrar.

Det ända jag inte fick tag på var borr chuck, för mina diamantborrar som jag köpte för att borra i stenarna är alldeles för tunna och passar inte i borren.

Vi fick även en diamantborr gratis på mässan, för vi berättade för en kille i ett av båsen om vårt problem så gav han oss en ;P Alltid bra och ha en extra antar jag, dom är ju känsliga när dom är så tunna. 1mm är dom, riktigt småttigt!

Men ja, mässan uppfyllde mina förväntningar, och min syrra var riktigt förvånad över hur skoj det var. Hon trodde det skulle bli urtråkigt, men hon var över hela stället samtidigt nästan!

---

Utav en av stenarna jag köpte på mässan så provade jag på en ny grej, stenen var inte så fin i sig, men jag kan inte direkt ta dom finaste stenarna för att prova saker. Jag blev ganska nöjd med slutresultaten. Men det tog en hel del på tålamodet.
Stenen är riktigt glattig och flyger iväg och silvertrådarna är riktigt omedgörliga. Man behöver nästan 4 armar för vissa grejer man ska göra! Men övning ger färdighet, och nästa gång blir det förhoppningsvist inte lika galet!

 

Stenen ska föreställa vara grön. det ska vara en berlock. Och jag var tvungen att limma fast stenen i tråden, för ja. Eftersom dom inte är helt symetrisk så är det inte lika enkelt att hålla fast den i tråd ramen.

Det är påsk lov och solen lyser, så nu ska jag inte sitta mer framför datorn =)

Stadens nya toalett.

Varför man inte sitter i buss/spårvagnskurer:

Jag väntar på spårvagnen mitt på dan i dag, kl 12:30.
En ung kille på kanske 12-13 år kommer cyklandes, det är skog på båda sidorna av spårvagnsspåret.
Vad gör pojken? Jo, han ställer ifrån sig cykeln, går in i den motsatta kuren (som har glasväggar) och ställer sig och pissar!


Sa jag att det var skog på båda sidorna av spårvagnsspåret?

Helt sjukt.

Och det, mina vänner, är varför man ska undvika busskurer, om det inte stormar ute.

Vår

När jag var ute och gick förut så såg vi en fiskmås, vars ena vinge bara hängde i en konstig vinkel åt sidan, helt söndertrasad. Kunde inte flyga. Den bara gick omkring där.
Gör ont i mitt hjärta när jag ser sånt, förr sket jag i fiskmåsar, men fåglar i allmänhet liknar Mitire & Isildur så mycket att jag blir helt blödig.
Såg en kråka inne i stan en gång som hoppade på ett ben, det andra var helt borta. Samma känsla då. Dom liknar mina gojor för mycket för att jag ska klara av det. Usch.

Just nu tar jag en paus från lite plugg. Har Rättskunskaps prov på fredag. Kan ju säga att det är mycket samhäll, EU, FN osv i kursen. Vilket jag inte trodde, det intresserar mig inte ett dugg, så jag får se hur det går med att hålla fast det i skallen tills jag ska skriva ner det på papper!

Men annars är det bra, det är nästan riktigt sommarväder ute, folk går med T-shirt och kjolar.
Påsklov nästa vecka, vilket innebär total avslappning för mig. Så just nu mår jag fint!



Parken brevid min skola är fylld med krokusar, hela gräsmattan ser lila ut, riktigt vårigt och fint! Fast de på bilden är lite mer åt det blåa hållet ;P men dom är fina ändå!

RSS 2.0