Morsdagtårta och Isildur

Idag är det mors-dag och det måste man ju fira, speciellt när man har en sån fin morsa som min!
Vi satt och dekorerade tårtan och hade skoj, vilket nog syns haha.Och sen har vi lilla Isildur som älskar toarullar och bara skulle på den när jag städade toan och han fick vara med!

Blommor

Lite blommor som jag fotat, vissa är utifrån och vissa från studentbuketter. Kameran ger ett så fint fokus, är så grymt nöjd med kameran!!!


Och syrrans cigg, mest för att det såg fint ut med röken. Smoking is bad for your health.


R.I.P Bellatrix

Igår så åkte min mamma och syster till blåstjärnan djursjukhus med en av syrrans råttor.
Hon hade börjat blöda hejdlöst mycket näsblod och min syrra kom hem helt blodig och står bara och skakar.
Hon hade varit ute med en kompis och dom hade umgåtts med sina råttor och så hade hennes kompis förmodligen råkat knuffa till Bellatrix med foten.
Tydligen hårt nog för att det skulle bli inre skador, trots att varken kompisen eller syrran tyckte det såg hårt ut.
Iallafall så fick hon somna in på blå stjärnan och blev sen begravd på en djurkyrkogård.
Råttorna är min syrras allt och råttorna är med henne dygnet runt så hon är ju helt förstörd. Och själv är man ju inte helt opåverkad heller, att man inget direkt kan göra för att lindra den sorg hon känner är förjävligt.

Här är de senaste fotona som blev tagna av Bellatrix, som är döpt eller Bellatrix Lestrange från Harry Potter som är syrras favorit bok serie.
De andra två råttorna hon har heter: Malfoy (Från Draco Malfoy) och Nyphadora ( Från Nymphadora Tonks), även dom från Harry Potter. Och förhoppningsvist lever dom länge och väl. För det är hemskt att förlora djur.


Studenten!

Jag tog studenten igår och det var en lång dag men skoj, en upplevelse.
Och det var mirakulöst nog väldigt fint väder, om än lite blåsigt.

Min söta syrra, moi, den glade studenten och min fina mor.


Min far som faktist kom! och syrra med mig igen.

På vägen hem


Mamma har hajat min kamera liteHär började vi med frukost, lärarna hade dukat upp fint och vi fick cider och smörgåsar. Vi gjorde även våran klass-skylt där på bordet där jag hjälpte till efter denna bilden.


Det var mycket folk som väntade ute på skolgården, och detta var bara första omgången. Kom fler andra omgången!


Efter det så drog alla studenten hem till sig och var med vänner och familj, och vi gick och käkade på Burger King! haha. Fin middag, men det är så himla gott!

Sen till kvällen var det studentfest där större delen tillbringades i den lååånga kön på utsidan, väl inne var det faktist inte så mycket folk, vi tog en cider och kollade läget. Men vi hade lite höga förväntningar på festen och efteråt så var man verkligen döv.
Den fina stämpeln man fick stod: Betalt, tyckte det såg lite kul ut! Nästan som man blivit såld ;P
Efter festen på hemvägen så missade jag spårvagnen och fick vänta i över en halvtimme ute i kylan, frös ihjäl mig eftersom jag inte hade mycket på mig.


Trots att jag tagit studenten så kommer jag läsa några kurser till, men just nu känner jag bara att det är för det bästa, arbetsmarknaden är ju inte den bästa just nu och jag har ingen aning vad jag vill göra än med högskolor och utbildningar. Så då får jag lite mer betänke tid!

Tutorial - flätning med pärla

Jag tänkte att jag skulle försöka mig på en tutorial, eftersom andra ska få ta del av den flätning jag älskar, och för att jag tycker det är riktigt svårt att få tag på bra tutorials och tips på nätet.
Jag har själv letat som en galning efter olika tutorials, men det är inte många som är villiga att ge ut tips konstigt nog.
Denna tekniken hittade jag i en bok och man kan ändra lite på den med lite fantasi.

Nu så!

Flätningen jag använde till mitt senaste armband:

Detta behövs:
  • Metalltråd - Silver, guld, koppar, vad du än trivs med.
  • Pärla (Stora & runda är lättast)
  • En stav med ögla (går bra att göra en egen med tjockare tråd)
  • Något som kan hålla fast smycket medans du arbetat, jag har använt en klämma.

1. Det som behövs. + klämma

2. Trä på pärlan på staven och sätt fast staven i klämman så den sitter stadigt.
3. Fäst tråden du tänker använda genom att snurra några varv tajt runt nedre delen av staven.
4. Tråden ska följa pärlans sida och går över staven och snurras runt så den kommer fram och går ner på höger sida sedan.
Som jag så fint försökt illustrera på bilden.


5. Man följer pärlans andra sida och går över staven och snurrar den åt andra hållet så den kommer upp på pärlans vänstra sida där man med tråden följer upp längst sidan igen.
Det blir snyggast om man lägger tråden underst varje gång man går upp längst pärlan, alltså under den tråd som redan finns där.
Annars kan det lätt se lite rörigt ut om man bara lägger lite hur som helst.
6. Man upprepar 4 & 5 så många gånger man själv känner för och tycker är fint.
När man är nöjd så fäster man den genom att snurra igen. På örhängen kan det vara snyggt att snurra en bra bit upp, men till armband räcker det med tre varv för att det inte ska bli så långt.7. När du är klar så gör du en ögla med den resterande delen av staven och det blir lättast att fästa i ett armband om ena öglan är "liggandes" och den andra "stående".
Och så här ser det ut underifrån.
För att få droppform på flätningen som jag gjort på flera av mina örhängen så skippar man bara nr 5.
Och fortsätter bara upp igen för att runda staven där uppe.
Och då kan man använda stavar som har en platta där nere istället för en ögla för att det inte ska synas så mycket.Hoppas det har varit till någon hjälp och att det är lätt att förstå, om det fattas något, om det finns något som kan förbättras eller om någon har frågor så är det bara och säga till!

Jag är kär!

En studentpresent till mig själv som jag småsparat till i flera månader!
Unnar mig detta för jag kämpat på så bra i skolan.

Min kärlek är en Nikon D60, som var "snäll" mot plånboken men ger även fina bilder.

Den har så mycket knappar och inställningar, så jag ska nog ta mig råd att gå på fotokurs en vacker dag när jag har råd!


Och här är lite olika bilder som jag tagit nu på kvällen med kameran för att lära känna den lite:Maskrosor
Vår gård


Syrrans ena råtta, Bellatrix.
Hårfärgning

Jag har låtit min utväxt vara ett tag, men tog äntligen tag i det, blev dock lite mörkare än väntat och jag har färg som vägrar gå bort i hela pannan = fin på studenten på onsdag?
Jag är helt skinnflådd i pannan efter allt skrubbande, men det vägrar gå bort! Någon som har tips på hur jag ska få bort det?

Måste  klippa mig snart, är trött på håret eftersom det stryper mig så fort jag har det nedsläppt, så jag har det uppsatt hela tiden och det är så tråkigt.

Vad tycks? Jag gillar den förra hårfärgen, men det är ju egentligen den nya hårfärgen fast väldigt urtvättad!


Armband på gång

Har pillat lite på ett pärlarmband som ska gå tillsammans med mina pärlörhängen som jag gjorde för ett tag sedan.

För övrigt så kom jag nyss hem från ett träningspass. Jag har börjat träna igen, kände mig så himla stel och trött när jag slutade med träningen. Det är verkligen skönt och träna för man har sån energi efteråt och jag tränar inte för viktnedgång, utan för bättre kondition och man känner skillnad snabbt!


Armbandet som är halvklart än sålänge


Örhängena:

Valfusk ?

Lite sur blir man när man läser vad vissa har för sig, det går ju inte för sig att man skulle gömma eller neka t.ex. Moderaternas valsedlar, men piratpartiet? Då är det tydligen fritt fram.
Alla har lika rösträtt och vill man rösta på PP så ska man också få göra det! Det bestämmer inte andra åt er!

Sluta upp med detta!

Positivt är ju iallafall PPs 7,9%!Källa: http://rickfalkvinge.se/2009/05/21/piratpartiet-79-i-ny-matning-tredje-storst/

Veterinär!

Nu har jag äntligen fått tag på någon på Blå Stjärnan och skaffat Isildur en tid, blir dock inte förens den 1a juni.
Men bättre sent än aldrig!
Och han får komma till en fågelspecialist,  Så det känns ju jätte bra!

Nu bär det av till skolan!
Hoppas ni får en fin dag!

Mitire duschar

Mitire förut när hon skulle duscha under kranen vid vår (inte så fina) diskho.
Hon får alltid sån fin frissa efteråt! Haha!


Fjäderplockning

Idag var det först prov, på genetik och gentekning, inte lika roligt som det låter.
Sen var det meningen att jag skulle redovisa ett arbete, jag hade förberett mig med bilder och minneslappar och så, men så blev det inte av så det blir nästa vecka istället!
Gick jag och var nervös i onödan. Jag hatar redovisningar och tal. Usch usch usch.

Innan det så försökte jag ringa till Blå Stjärnan, som är ett djursjukhus, angående Isildurs plockning som jag vill få kollad.
Men trots att jag ringt varje dag i tre dagar, så har inte kommit fram! Och dom har så dumma tider med! 11-12. Alltid då man är i skolan eller mamma är på jobbet så ingen av oss kan ringa!
Iallafall så fick jag nog och gick dit istället, frågade lite i receptionen, fick lite information om cirka priser och hur det går till och så, vart jag skulle vända mig.
Receptionisten sa att som mest kunde det gå på 4-5 000:-. Så  ja... Saftigt värre ?! Och han är inte försäkrad.
Men förhoppningsvist så blir det inte riktigt så saftigt.   Men vad gör man inte för dom man älskar?

Så jag har snackat med mamma och fått klartecken där ifrån, även hon sa att vi får kosta oss på det. Gojorna är ju ändå mina älsklingar. Och efter hälsokollen ska jag även försäkra Isildur, eftersom han redan nu har  problem, så kan jag tänka mig att det blir mer.
Så imon ska jag ringa igen, få tidsbokning snarast möjligen, och nåde receptionisten om hon inte svarar och jag ska behöva gå dit igen, djursjukhuset ligger lite avsides nämligen.


Det konstigaste är att Isildurs problem som han har, är något han haft med sig från uppfödaren, och jag känner mig faktist lite lurad. Man tycker ju att uppfödaren har koll på sådant.
Redan första dagarna så visade han ett konstigt beteende där han mitt i en lek eller när han äter, blir hysterisk på sin vinge och typ morrar och biter på den.. Först så trodde jag det var en lek. Hundar kan man se göra så ibland.
Men nu i och med  plockningen och att han aldrig putsar sig.. Så börjar jag undra om det inte är något helt annat.
Mitire kan sitta och putsa sig i timmar, så fort man blåser eller pillar på henne så putsar hon sig.
Isildur? Han har putsat sig kanske fem gånger vad jag sett, jag tänkte inte så mycket på det heller, men att inte putsa sig är ändå ett tecken på att allt inte står rätt till.
Jag trodde dock att det kanske var individuellt, alla putsar sig olika ofta och mycket.

Men hellre ta det säkra före det osäkra och innan det går för långt.

Jag önskar nästan att Isildur har någon sorts svampinfektion i huden eller dyl,  inte för att jag vill att han ska vara sjuk, utan för att det är något man kan bota, det är lättare att bota något sånt än det är att ändra något som handlar om miljön.
Han får bra mat, han får stimulation, han är med och ute överallt, får tillräckligt med sömn, har stor bur.

Vad ska man ändra på?

Så ja, vad ska man hålla tummarna på?


Det självklara är ju att han ska bli frisk iallafall... Bara det och inget annat, accepterar jag.
Gör ont i mitt hjärta när jag ser hans bröstkorg.

(Verkar gilla att vinka till kameran?)

Norge vann Eurovision!

Norge vann överlägset! och dem var helt klart värt det.
Alexander Rybak heter han som vann, riktigt söt om jag får säga det själv ;)
Norge - Helt klart bäst, och omröstningssystemen gick faktiskt lite bättre i år!

Blommor från beundrare

Min mamma har fått en beundrare, som skickade tre buketter med blomster bud! Han fjäskade även för oss ungar, så jag och syrran fick var sin!

Isildur tyckte såklart dom såg aptitretliga ut, men jag vill inte att han ska få i sig något som inte är bra.


Rösta i EU valet 7e juni

Här i brevlådan så låg mitt och morsans röstkort! Det börjar närma sig nu, redan den 20 maj, om bara sex dagar, kan man börja förtidsrösta!
Det är förmodligen ingen hemlighet vad jag kommer rösta på, det blir alltså Piratpartiet.

Fritt internet säger jag bara!


Om jag inte hade röstat på PP hade det nog blivit miljöpartiet eller sossarna.


Vad ska du rösta på?
Isildur tycker också att man ska pallra sig iväg och rösta.
Vi får ju vara med o bestämma, det är  det inte alla länder som får, så ta vara på det, våra röster räknas också.


Element vatten

Något som suger är att mitt element läcker!
Och min säng är intill elementet, superbra på vintern då man är en isbit.
Men inte så bra när den bestämmer sig för att blöta ner hela min säng. Jag vaknade inatt av att det var blött på täcket och lakanet och allt, först trodde jag att det regnat in och runnit ner från fönsterbrädan eller att något glas hade vält eller nått.
Men ja, tydligen så läcker det från "knoppen". Alla saker i dessa lägenheter är från stenåldern, så inte undra på att dom går sönder.
Undra om man ska anmäla sånt här till fastighetsvärden? Dom vägrar ju byta och laga saker och när dom väl gör det så höjer dom hyran.
Vi har det sämsta bolaget... Bojkotta New Sec, dom bryr sig inte om sina hyresgäster!
Jag har för mig att elementet varit sån här sen vi flyttade hit för 14 år sedan, men då stod inte min säng precis brevid och blev blöt av element vatten! Undra om det rinner ner till grannen?
Jag har ju parkettgolv här...
Ja isåfall lär vi väll få höra det gnället från henne snart... inget hon kan gnälla på undgår henne.


Snart är det iväg till skolan igen, kom nyss därifrån, men jag har en lång håltimma så jag passar på att åka hem och käka lite emellan.

Buzzador

Jag gick med i Buzzador för ett tag sen, och fick nu detta paketet.
Tydligen prover på någon hudvårdsserie. Och miljontals prover, synd att frimärken kostar. Annars kunde jag skickat några till som läser här på bloggen.Får pröva på här då! Se vad man tycker, och ge ut till några vänner!

Är ni med i buzzador? Vad har ni fått pröva på? Vad tycker ni om det?

Mitire leker

Från nu från imorse när Mitire lekte med en sån leksak jag gjorde till Isildur, tog dock en dag innan hon vågade prova på den. Men båda verkar uppskatta den =) även om den tar slut ganska snabbt.Eftersom YouTube tar 2 h på sig att ladda upp en 1minut lång film, så får det bli Dropshots, men det blir så dålig kvalitet då, tråkigt nog.
Någon mer som har så segt när dom laddar upp på youtube? Hur orkar folk ladda så mycket när det alltid är så segt!

Aktiverings leksak

Här har vi Isildur som leker med sina hemmagjorda leksaker.
En aktiveringsleksak ska det föreställa. Han tycker det är skoj, men han gör slut på dom på 10 minuter!
nte mycket till aktivering kanske.
Det är iallafall toarullar med toapapper i, och lite jordnötter gömda däri. Jag ska försöka mig på att fixa en lite svårare grej. Men det får bli nu i veckan.

Får filma från avstånd så jag inte stör han i hans massaker.

Nytt utseende

Nu har bloggen fått ett nytt utseende, tröttnade på den gamla, ville ha en lite lugnare design.
Jag hoppas det ser bra ut i andra webbläsare.

Om du inte ser den eller om det ser konstigt ut, så uppdatera sidan. Om ni hittar något fel eller konstigt så får ni gärna säga till.


Om du vill ha hjälp med en blogg design, hör då av dig.

Äta mögel

Jag är ganska noga med att kolla datum på mat, och min mor kan ibland finna mig ganska jobbig när jag frågar om allt är gammalt hela tiden.

Och de få gånger då jag faktist inte kollar datum utan bara äter så inträffar det jag försöker undvika annars, alltså att det man äter är gammalt.
Och det inträffade precis, förutom att datumet på brödpåsen faktiskt var helt okej. Tyckte mackan luktade lite mysko, men man vet ju aldrig vad dom lägger i bröd nu för tiden. så jag tog en tugga och svalde. Tycker att det luktar ännu mer mysko nu och finner två mögelfläckar på undersidan av mackan. Yum yum.
Det var alltså min middag, en tugga möglig macka, för vi har ingen mat hemma och jag litade på att mackorna skulle mätta mig. Men icke.

Surt sa räven..

Mitt egna apotek

Min mamma fick köpt hem lite grejer till mig som ska lindra för mina stackars luftrör.
Jag mådde ganska bra igår eftermiddags, trodde att jag faktiskt började bli frisk redan, men nu under natten så har det tagit igen sig.Städade Isildurs bur nyss, och nu är jag helt slut. Det var min energi för idag det.

Får dock tvinga iväg mig till skolan imon. Urk

Isildur hjärta Päronsplitt

Tydligen så är det luftrröskatarr jag råkat ut för, så jag hoppas det blir lindrigt, försöker att prata och skratta så lite så möjligt eftersom jag bara får hostattacker hela tiden. Kunde inte ens prata imorse för allt jag fick fram var ett krax, så det blev ingen skola för min del, feber hela kvällen och natten och vaknar av att jag har sån feberfrossa att jag praktiskt taget nästan vibrerar ur sängen. Men idag har jag ingen feber hittils, vilket gör mig hoppfull! Jag sitter bara med lilla Isildur och käkar glass i godan ro..

Och Isildur älskar tydligen päronsplitt! Men ja, sötsak som sötsak antar jag, han är lika gottegrisig som jag.Han har även fått lite nya fjädrar på bröstkorgen, har har en hel del pennor där som jag hoppas ska få han att se fin ut igen när dom öppnar sig. Han har allt dun kvar, vilket får mig o fundera på om han verkligen plockade sig, för plockade fåglar brukar vara helt kala? Nåväl, åt rätt håll går det iallafall, och han får unna sig lite glass =)Han var duktig och torkade sig på papper emellan tuggorna eftersom jag inte vill ha det över hela mig.


Här vare sjukt

Det visade sig att gårdagens problem med luftrören var en förjävlig halsinfektion/förkylning. Så sjuk är jag.
Vaknade inatt av att mina luftrör var så svullna och fyllda med slem att jag nästan kvävdes (Yum). Så min dag har gått ut på att inte hosta. För då får jag ont i lungorna och luftrören och det smakar dessutom inte gott!

Det är dock på tiden att jag blev förkyld eftersom alla är förkylda just nu, så jag har gått och väntat på det.
Får hoppas det inte blir värre bara eftersom det är skola hela veckan och jag har inte råd o missa, får se helt enkelt.

Handmade earrings

Mina luftrör håller på och dödar mig idag, kliar som fan och är svullna och jävliga, vet inte vad det beror på. Jätte obehagligt är det iallafall. Hostar hela tiden =/

Jag gjorde ett par örhängen till igår, visserligen samma som jag gjort innan,Men jag  tycker dom så är söta =)
Skillnaden är att jag gjorde det i guldfärgad koppartråd istället för silver. Det ser lite mildare ut.
Och sötvattenspärlor, som skimrar lite i rosa. Älskar pärlor!

Lade dit en sak i silver så man ser skilladen, guldet är mycket varmare till pärlorna än silver.

Valpisar

Min farmors hund fick valpar i Tisdags. Så fyra dagar gamla puppies.
Det är hennes andra kull och det blev fem stycken. fyra flickor och en pojk! Bolognese/pudelSnuttiga, får plats i handen =)

Undulat upphittad

Ska hjälpa till att sprida detta vidare =)

Upphittad undulat!

Blå undulat upphittad på Lövgatan i Solna. Tam men något rädd för händer. Älskar att landa i håret. Känner du igen denna fågel och vet att den rymt?

Hör av dig till bloggen http://petersson84.blogg.seSnälla! Länka vidare genom bild + text. Vi måste se till att han kommer tillbaka till sin ägare.

Tack =)

RSS 2.0