Gojor

Blir lite nyfiken vilja det är som kikar in här, jag har trots allt stadiga besökare varje dag verkar det som, Jag vet endast två stycken av er. Ni får gärna göra er till känna, vore skoj att veta.

Idag är det ledigt från praktik, och jag tog mig en välförtjänt sovmorgon, att vakna 5:30 varje dag och sedan pendla fram och tillbaks i 4 timmar varje dag tar på krafterna. Men det är oerhört intressant och nu är första praktikveckan avklarad! 14 to go, sen är det sommar!

Denna dag skall spenderas med mina uppmärksamhets-törstande gojor och med att äta allt onyttigt jag kan hitta!Mig och gojorna på julafton. Mina små skruttar.

Praktiken

Nu är jag tre dagar in i min praktik. Det är långa dagar och massa pendling, så jag är helt enkelt stendöd när jag kommer hem. Det är massa nya intryck och väldigt spännande och intressant.

Får hoppas man kommer in i det snabbt så denna mördande trötthet går över!

Servetthållare

Lite mer scrapp jag fått gjort medan bloggen vart inaktiv är min servetthållare till köket.

Det var en helt vanlig sådan engångs grej man köper på ICA, som jag sedan målade och fixade till, förstärkte genom att sätta cardboard på den, så den inte går sönder enkelt, och sedan dekorera den.

Passar till mina tavlor jag gjorde i samma stil till köket, lite shabby chick aktigt!
Hemtenta

Fullt upp med hemtenta som ska in på fredag, den är en riktig pain in the ass. Men inte långt kvar på den nu!

Film på Isildur och AnárionTänkte det kunde vara skoj med ett litet filmklipp med båda gojorna. Här ser man att dom inte alltid kommer överens, men dom är ändå för söta tillsammans. Jag känner mig lite som en stor leksak när dom sitter på mig samtidigt, eller ett fågelträd kanske.

Verksamhetsförlagd utbildning

Det verkar som om jag fått tag på en praktikplats! Och förhoppningsvis blir det superbra, den roliga delen är att min underbara klasskamrat dessutom också fick en praktikplats där, så skulle det mot all förmodan bli supertråkigt så lär vi ha skoj ändå!
Praktiken börjar om 18 dagar, så det var verkligen i sista stund det blev något. Redan nästa vecka ska handledarna bjudas in till skolan för att vi i klassen ska presentera vår utbildning.


Verksamheten jag ska vara på jobbar med att främja barn och ungdomars fysiska, psykiska och sociala hälsa.

Det kan till exempel innebära:
  • utbildning och nätvärksarbete
  • utvecklingsarbete och handledning
  • program för barn och ungdomar tillsammans med deras föräldrar.

Inom områden som: integration, skola, sex & samlevnad, livskunskap och föräldrastöd.

Låter onekligen super intressant!
Får hoppas att det blir det, praktiken är ändå 15 veckor lång.

Det blir för mig att pendla mellan hem och praktik dock, då det inte ligger i göteborg, utan snarare ca 1 timme utanför, så allt som allt blir det minst 3 timmar pendling varje dag, men det får man stå ut med.
Göteborg är inget enkelt ställe att hitta praktikplats på, speciellt inte för Socialpedagoger eftersom Göteborgs universitet tyvärr har överenskommelser med många verksamheter angående socionomprogrammet. Och det finns fortfarande en del verksamheter som har fördomar kring vår utbildning, även om fler och fler börjar förstå fördelarna med socialpedagoger.

Nu kan jag släppa stressen kring praktik, jag har ringt som en galning senaste veckorna och bara fått nej hela vägen.RSS 2.0