Spetsmuffins

Trots skolan så har jag ändå lyckats med lite pyssel, dessa här är ska föreställa muffins!
Gjorda av styrolitkulor, cardstock, tyg, pärlor och massa spets! Över en av dom har jag hällt målarfärg för att det ska likna glasyr.

Dom är lite knepiga att göra (aj aj, limpistolen är inte alls barnvänlig som det stod på paketet), men resultatet blir väldigt fint. Jag ska bara få tummen ur att göra några till så jag kan fylla kakfatet i köket!


Pest eller kolera

Ibland är det verkligen en sådan situation, det spelar ingen roll vilken bok jag väljer, alla kommer förmodligen vara lika hjärndödande.
Jag valde att börja med boken "Strultjejer, arbetssökande och samarbetsvilliga - Om kategorisering och samhällsmoral i socialt arbete" Den lät roligast. Men skenet kan bedra mina kära läsare. Skenet kan bedra.
Gojorna är som gapgladast när det är pluggdax dessutom, så det är bara att stoppa i öronpropparna

Fix

Nytt utseende på bloggen, hoppas allt sitter som det ska, tänkte det kunde vara skoj med lite förnyelse!
Ser det skumt ut kan det vara bra att trycka på uppdatera eller F5.


Högskolestudier

Sist jag bloggade hade jag precis tagit studenten och var härligt ovetandes om framtiden.

Nu däremot är jag halvvägs igenom en högskoleutbildning i en grannstad som jag pendlar till och från nästan dagligen. Jag läser på Social Pedagogiska programmet, vilket innebär att jag får en Filosofie kandidatexamen med huvudområdet socialt arbete och socialpedagogik.

Vi konkurrerar (eller samarbetar) med Socionomerna kan man säga, då våra utbildningar kan ge i princip samma arbeten. Jag är inne på år två av tre och ska om bara tre veckor ut på 15 veckors praktik, utan praktik. Så det är lite smått panik hos mig just nu. Skrivit en hel lista med telefonnummer som jag ska ha med mig till skolan imon då vi har redovisning och ringa runt på rasterna.'

Vi har hittils i utbildning läst bland annat:
  • Pedagogik
  • Psykologi
  • Sociologi
  • Juridik - Socialrätt & Civilrätt
  • Mycket om Makt och Etik
  • Om Forskning och vetenskaplig metod
Mucho intressante, Vi har precis avslutat juridik delen, det var nog mer påfrestande att släpa runt på den tunga lagboken på närmare 5 kg, än att faktiskt plugga själva juridiken.

Jag siktar för tillfället på att läsa en vidareutbildning efteråt, en magister eller master examen, jag kikar även på att utbilda mig till sexolog och jobba på en ungdomsmottagning som kurator. Jag vill i varje fall jobba med ungdomar, och helst i samtal. Finns många, många valmöjligheter. Får se vad det blir i slutändan.

Det är spännande hur mycket utbildningar kan utveckla en och skapa intressen, jag har nämligen fått ett oerhört intresse för t.ex. genus och socialt kön efter en kurs vi läste förra året. Hur människan påverkas av samhället och hur människor skapar kön osv. Väldigt intressant!


En väldigt bra bild, som vars källa är google.com.

Nytillskottet

Sen sist har den hänt en del, och denna lilla pojk är något av det nya. Nytillskottet heter Anárion, är ca 10 månader. Jag köpte honom i november hos en kvinna uppe i stockholm som inte kunde ha kvar honom pga grannklagan. Han är dock mer tystlåten än Isildur, även om Isildur lärt upp honom i gapandets konst sen han kom hit! (Han är dock från samma uppfödare som Isildur är från, roligt!)

Isildur är sån aktiv fågel, som även vart en stor fjädernoppare, även om det blivit mycket bättre på senare tid. Så jag kände det var bäst att skaffa honom en kamrat som kunde hålla jämna steg med hans energi, och detta har gått bättre än väntat. Dom bor ännu inte på heltid i samma bur, men spenderar hela dagarna ihop i princip! Att flytta ihop två gojor är heller inget man bör stressa, men jag hade oroat mig över om dom ens skulle klara av att bo samman, men dom kom bra överens relativt snabbt. Efter några tjuvnyp och sura miner såklart.

I övrigt så är Anárion väldigt sprallig och aktiv och man märker att han fortfarande är en "bebis",  klumpig som få.

I början när han kom hit vägrade han pellets och åt bara fröblandning och han hade dessutom problem med att putsa sig. Men nu har vi omvänt honom helt!
Long time no see

Gick in idag på bloggen av en slump, för att jag letade efter gamla bilder jag inte fann på datorn, kollade igenom i arkiven och insåg vad roligt, med alla inlägg och minnen!

Jag har aldrig varit mycket för att skriva dagbok eller liknande, men vid sådana här tillfällen förstår jag verkligen varför folk gör det! Det roliga är att på bloggar så publicerar man även bilder till texterna, superskoj.

Kan verkligen sakna att blogga ibland, men när livet är lika trökigt varje dag så känns det inte lika skoj längre.


Såhär ser det ut idag hemma hos oss, den första snön på hela vintern som faktiskt lagt sig till rätta!


RSS 2.0