Ut till sommarstugan

Idag har jag packat halva hemmet, för imon så ska vi ut till 'sommarstugan'!
Eller rättare sagt, bo i gästhuset ute hos min mormor & morfar. Men är härligt att kunna bo i en stuga snarare än en mörk och kvav lägenhet!
 
 
I denna lilla stuga så håller vi hus om sommrarna! Just när denna bilden togs var det perfekt sommarväder som säkert syns. Som i Sverige bör vara.

Sy en cotehardie

Mitt sommarprojekt ska bli att sy en klänning, närmare bestämt en 1300-tals medeltids klänning. I ett rött ylletyg.


Har börjar pyssla med själva formgivningen av mönstret. Var lite svettigt minst sagt. Då man inte gärna vill bli nålstucken, men det är ganska stor risk när klänningen är en ganska figursydd sådan. Tyget ska nypas och dras in för att få bäst passform. Ska sy en provklänning först, innan jag ger mig på det dyra ylletyget. Vill inte direkt göra fel på den!

Denna framtida vackra skapelse ska bäras på Kungälvs medeltidsdagar nu i juli!Anställd

Anställningsintervjun slutade med att jag faktiskt blev anställd. Fick ta kort till "ID", skriva under papper osv.

Habiliteringspersonal blir min benämning. Timvikariat, men kommer antagligen jobba näst intill heltid hela sommaren verkar det som, för att sedan gå deltid till hösten när skolan börjar. Kommer vicka som habiliteringspersonal inom hemtjänst, äldreomsorg och barnomsorg. Detta kommer bli spännande!

Gojorna är säkert inte lika exalterade att matte inte ska vara hemma hela sommaren med dom, meeen när jag har råd att köpa massa roliga leksaker till dom när lönen kommer, blir dom nog glada igen!

Vad luktar gojor?

Någon mer än jag som faktiskt brukar sniffa på sina gojor?
Jag tror jag har lite sådär som man har med bebisar, man måste lukta på dom för de luktar så.. GOTT?!
Det är en väldigt dammig, fruktig fjäder-doft men det är så gott. För det luktar precis som dem! Anárion tog flera månader på sig innan jag faktiskt tyckte han luktade gott. Kanske för han kom från ett annat hem med annan mat etc.
Han fick väldigt mycket fröblandningar, vilket jag inte är så förtjust att ge, här käkar dom frukt och grönt, och så har dom tropicana pellets i olika leksaker dom får käka. (och en och en annan smakbit på mitt godis, fy mig)

Sniff sniff.. Finns tillochmed bildbevis på mitt luktande. Finns många fler bilder, men kan inte spamma bloggen.

Man kan riktigt se hur jag lever mig in i sniffen också, med stängda ögon. knäppgök.Anställningsintervju

Fick precis ett samtal, frukten av mitt kämpande sedan februari har gett lön för mödan.
Jag ska visserligen inte ta ut något i förskott, men bara en intervju känns som en stor sak när man sökt jobb som en gris i flera månader. Intervjupersonen lät dessutom jätte trevlig. Så på fredag gäller det!

Jobbet handlar om en vikariepool inom hemtjänst, äldreomsorg och barnomsorg. Så jag får se vart jag hamnar och hur allt blir.

Heja mig!

Lite pyssel

Två pysselsaker jag gjort det senaste, blir inte alls mycket nu eftersom skolan tar upp all min tid.

En ask jag gjorde förra helgen till en kompis som fyllde år. Den blev målad, stämplad, riven, embossad, chalkad och limmad på som vanligt.

Sen ett påskägg, som var dekorativ snarare än ätbar. Som fick stå så fint i min mormors skåp. Ägget var svårare att göra, för är jätte svårt att fästa blommorna ordentligt.

Sommarlov!

Idag går jag på sommarlov, sista dagen på praktiken igår efter 15 veckor. Var en massa kramar med våra handledare och sista dagen med tjejgruppen i tisdags och tjejerna tyckte det var jätte tråkigt att vi inte skulle komma tillbaka och gav oss massa kramar. Kommer nog sakna alla!

Sista skoluppgiften lämnades också in igår och alla intyg och allting som skulle in.

Så nu blir det lugnt! Har inte lyckats få ett sommarjobb, det är hejdlöst svårt här i Götet. Men vem vet, har man tur kanske det fortfarande kommer något. Strömstad vet jag har brist på sommarjobbare, men orkar inte pendla hela sommaren dit, är för långt.

Tror jag ska fira första dagen på sommarlovet genom att slappa som bara den!Uddevalla tågstation påväg hem i förrgår. Härligt väder som svepte in över solskenet.


RSS 2.0